Direct contact? Bel: (035) 678 15 48

Home > Over Zinkatelier

Over Zinkatelier

Wij, Marco en Jeroen, zijn twee broers en  werken al 25 jaar samen. We delen samen de passie voor het verwerken van zink, koper en aluminium op daken, dakgoten en gevels. Door de jarenlange samenwerking, ervaring bij verschillende projecten én opleidingen zijn wij ons dak en dakgoten specialisme gaan uitbreiden.

Naast de standaard verwerking van de materialen voor een dakgoot of dakkapel, verzorgen wij steeds meer speciale projecten voor gevelbekleding en andere toepassingen met zink, koper en aluminium. Maar ook voor uw buitenmeubels met afwerking in zink en aluminium, zoals een plantenbak of een tafel zijn wij u graag van dienst.

Wij werken met zink, koper en aluminium

Zink

Traditioneel blank zink krijgt door weersinvloeden een mat grijze uitstraling. Tegenwoordig is er ook gepatineerd zink (via industriële toepassing) en is het zink in meerdere kleuren verkrijgbaar. Zo worden zwart en grijs gekleurd zink het meest toegepast in de woningbouw.
Levensduur gemiddeld 25 tot 35 jaar

Koper

Eigenschap van roodkoper is dat deze door weersinvloeden snel donkerbruin kleurt en uiteindelijk patineert naar een groene uitstraling. Koper wordt veel toegepast bij rieten daken, kerken, of torens, dus met name bij moeilijk bereikbare dakvlakken. Bij bebouwing in kustgebieden wordt wegens de hevigere weersomstandigheden ook vaak koper gebruikt.
Levensduur 35 tot 100 jaar

Aluminium

Voor woningbouw of moeilijk bereikbare dakvlakken kan er naast zink of koper ook gekozen worden voor aluminium. Bij aluminium heeft u echter een ruimere keuze aan kleur, is het door de vele variaties eenvoudig toe te passen in alle mogelijke bouwstijlen en tevens zeer geschikt in combinatie met een rieten dak. Zinkatelier werkt met aluminium van prefa.com. Prefa.com biedt verrassend veelzijdige systemen en is daardoor ook populair bij architecten.
Garantie van 40 jaar op kleurvastheid en 40 jaarproductgarantie.

Meer informatie?

Heeft u een vraag of wilt u graag vrijblijvend advies? Bel gerust naar Zinkatelier op 035 - 67 815 48 of stuur een e-mail naar info@zinkatelier.nl. Wij helpen u graag!

Direct contact